ekiga can't start a h263/263+/264 video chat

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

ekiga can't start a h263/263+/264 video chat

MichaelLeung
hi list

my distribution is archlinux up to date and ekiga 4.0.1

my ekiga can only start a h261 video chat ,

everytime i try to start a h263/263+/264 video chat i got a error like
"H263+   Error linking function avcodec_init,
error=/usr/lib/libavcodec.so.56: undefined symbol: avcodec_init"

seems ekiga can't load those libinary file correctly .

any body face this issue before ?

i have attached debug 4 log file .

_______________________________________________
ekiga-list mailing list
[hidden email]
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list

gbcbooksmj.vcf (8 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ekiga can't start a h263/263+/264 video chat

MichaelLeung
any reply ?

On 01/19/2016 11:11 AM, MichaelLeung wrote:

> hi list
>
> my distribution is archlinux up to date and ekiga 4.0.1
>
> my ekiga can only start a h261 video chat ,
>
> everytime i try to start a h263/263+/264 video chat i got a error like
> "H263+   Error linking function avcodec_init,
> error=/usr/lib/libavcodec.so.56: undefined symbol: avcodec_init"
>
> seems ekiga can't load those libinary file correctly .
>
> any body face this issue before ?
>
> i have attached debug 4 log file .

_______________________________________________
ekiga-list mailing list
[hidden email]
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list

gbcbooksmj.vcf (8 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ekiga can't start a h263/263+/264 video chat

Eugen Dedu-2
In reply to this post by MichaelLeung
On 19/01/16 04:11, MichaelLeung wrote:

> hi list
>
> my distribution is archlinux up to date and ekiga 4.0.1
>
> my ekiga can only start a h261 video chat ,
>
> everytime i try to start a h263/263+/264 video chat i got a error like
> "H263+   Error linking function avcodec_init,
> error=/usr/lib/libavcodec.so.56: undefined symbol: avcodec_init"
>
> seems ekiga can't load those libinary file correctly .

In my opinion, the problem is that ffmpeg has not been installed
"fully".  It seems that avcodec_init function does not exist...  Could
you check if it is in the library?

> any body face this issue before ?

We have had similar problems when ffmpeg was installed without some
video codecs, but I do not think this is your case.

--
Eugen
_______________________________________________
ekiga-list mailing list
[hidden email]
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ekiga can't start a h263/263+/264 video chat

MichaelLeung

That is what is confusing me too .

Ffmpeg had installed,libavcodec.so.56 can also be find

--
Sent from Mail.Ru app for Android

Tuesday, 19 January 2016, 05:47PM +08:00 from Eugen Dedu <[hidden email]>:

On 19/01/16 04:11, MichaelLeung wrote:
> hi list
>
> my distribution is archlinux up to date and ekiga 4.0.1
>
> my ekiga can only start a h261 video chat ,
>
> everytime i try to start a h263/263+/264 video chat i got a error like
> "H263+ Error linking function avcodec_init,
> error=/usr/lib/libavcodec.so.56: undefined symbol: avcodec_init"
>
> seems ekiga can't load those libinary file correctly .

In my opinion, the problem is that ffmpeg has not been installed
"fully". It seems that avcodec_init function does not exist... Could
you check if it is in the library?

> any body face this issue before ?

We have had similar problems when ffmpeg was installed without some
video codecs, but I do not think this is your case.

--
Eugen
_______________________________________________
ekiga-list mailing list
ekiga-list@...
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list

_______________________________________________
ekiga-list mailing list
[hidden email]
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ekiga can't start a h263/263+/264 video chat

MichaelLeung
any body can help ?


On 01/19/2016 05:59 PM, Michael Leung wrote:

That is what is confusing me too .

Ffmpeg had installed,libavcodec.so.56 can also be find

--
Sent from Mail.Ru app for Android

Tuesday, 19 January 2016, 05:47PM +08:00 from Eugen Dedu <[hidden email]>:

On 19/01/16 04:11, MichaelLeung wrote:
> hi list
>
> my distribution is archlinux up to date and ekiga 4.0.1
>
> my ekiga can only start a h261 video chat ,
>
> everytime i try to start a h263/263+/264 video chat i got a error like
> "H263+ Error linking function avcodec_init,
> error=/usr/lib/libavcodec.so.56: undefined symbol: avcodec_init"
>
> seems ekiga can't load those libinary file correctly .

In my opinion, the problem is that ffmpeg has not been installed
"fully". It seems that avcodec_init function does not exist... Could
you check if it is in the library?

> any body face this issue before ?

We have had similar problems when ffmpeg was installed without some
video codecs, but I do not think this is your case.

--
Eugen
_______________________________________________
ekiga-list mailing list
ekiga-list@...
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list


_______________________________________________
ekiga-list mailing list
[hidden email]
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/ekiga-list

gbcbooksmj.vcf (8 bytes) Download Attachment